Don't Miss

Programma Feyenoord

Programma Feyenoord Eredivisie

Hier treft u het volledige programma van Feyenoord in de Eredivisie voor het seizoen 2016. Tevens alle uitslagen en het resterende speelschema van Feyenoord.

HIER HET SCHEMA

Over Feyenoord Rotterdam

Feyenoord Rotterdam is een professionele voetbalclub uit Rotterdam dat steevast in rood en witte shirts speelt. De club is opgericht in 1908 en staat erop bekend een echte club van het volk te zijn. Feyenoord won reeds 14 keer het Nederlandse kampioenschap en is hiermee, samen met PSV Eindhoven en Ajax Amsterdam een van de drie traditionele voetbalclubs van Nederland. Ondanks het feit dat er ondertussen een aantal Nederlandse clubs grotere Europese successen behalen dan Feyenoord, is de Rotterdamse club toch de laatste Nederlandse club die een Europese prijs wist te bemachtigen. Hierdoor speelt het een historisch vooraanstaande rol in het Nederlands clubvoetbal.
Zijn gouden periode kende het in de jaren 70 toen het als eerste Nederlandse club een Europese titel behaalde. Enkele maanden later volgde ook de Wereldbeker voor clubs. In 2002 kregen de redelijk succesvolle jaren 90 een knap vervolg. Zo behaalde het onder trainer Bert van Marwijk nog eens een Europese titel, namelijk de Uefa Cup. In eigen stadion versloeg het in de finale het Duitse Borussia Dortmund met een uitmuntende Pierre van Hooijdonk in een uitblinkersrol.

De Rotterdamse club kende nochtans enkele minder jaren in een recent verleden. Financiële problemen waren hier de oorzaak van. Het aantrekken van enkele grootverdieners in combinatie met zwakke resultaten in de eigen competitie en het hierdoor ontbreken van Europees voetbal lagen aan de oorsprong van deze financiële crisis. De club vond ondertussen enkele investeerders en kruipt stilaan terug uit het diepe dal.

De Rotterdamse club speelt zijn thuiswedstrijden in De Kuip. Momenteel staat Feyenoord Rotterdam onder leiding van Giovanni van Bronckhorst nadat Fred Rutten zijn contract niet verlengde wegens een tekort aan financiële middelen. Voor het eerst in zeven jaar haalde het opnieuw de groepsfase van Europa League. Met spelers als Miquel Nelom, Karim El Ahmadi, Lex Immers en Dirk Kuijt kent het opnieuw een sterkere kern en begint de club stilaan opnieuw zijn toppositie in het Nederlands voetbal op te eisen.